Recept: Smördegsinbakad köttfärsmix
Gjorde detta ikväll och det gick hem hos hela familjen.
250 g köttfärs
3 dl kokt ris
2 morötter
en bit vitkål
1 rödlök
2 plattor smördeg
2 ägg
cayenne peppar
spiskummin
vitlökspulver
peppar
salt
1 dl creme fraiche
1 tsk dijon senap
ca 1 msk rödvinsvinäger
margarin att steka i
fräs köttfärss och krydda den med salt, peppar, vitlökspulver, spiskummin och cayennepeppar,
riv och strimmla morötter, vitkål och rödlök, fräs detta i lite margarin, blanda i rödvinsvinäger, dijon ssenap och crme fraiche, peppar och salta, blanda sedan ihop rotfruksblandningen med köttfärs och det kokta riset. rör ner ett ägg och smaka av, tillsätt ev. mer kryddor, smöra en plåt lägg en smördegsplatta på plåten.
bre ut blandningen på smördegen spara 2 cm i kanten, lägg över den andra smörplattan. vik in kanterna och pensla över med 1 ägg.
grädda i ugnen ca 10-15 minuter tills det är gyllenbrunt skär upp i bitar och servera med gräddfil och lingonsylt.
här hemma tyckte vi detta var jättegott:)
250 g köttfärs
3 dl kokt ris
2 morötter
en bit vitkål
1 rödlök
2 plattor smördeg
2 ägg
cayenne peppar
spiskummin
vitlökspulver
peppar
salt
1 dl creme fraiche
1 tsk dijon senap
ca 1 msk rödvinsvinäger
margarin att steka i
fräs köttfärss och krydda den med salt, peppar, vitlökspulver, spiskummin och cayennepeppar,
riv och strimmla morötter, vitkål och rödlök, fräs detta i lite margarin, blanda i rödvinsvinäger, dijon ssenap och crme fraiche, peppar och salta, blanda sedan ihop rotfruksblandningen med köttfärs och det kokta riset. rör ner ett ägg och smaka av, tillsätt ev. mer kryddor, smöra en plåt lägg en smördegsplatta på plåten.
bre ut blandningen på smördegen spara 2 cm i kanten, lägg över den andra smörplattan. vik in kanterna och pensla över med 1 ägg.
grädda i ugnen ca 10-15 minuter tills det är gyllenbrunt skär upp i bitar och servera med gräddfil och lingonsylt.
här hemma tyckte vi detta var jättegott:)
Kommentarer
Trackback